zaterdag 10 maart 2012

premie zorgverzekering 2014

premie zorgverzekering 2014 aeerder waren er geluiden over een stijging van het eigen risico voor de zorgverzekering in 2013, het eigen risico op de premie zorgverzekering 2014 stijgt naar 350 euro. Dat betekent een stijging van 130 euro (nu is het verplicht eigen risico 220 euro).


Inmiddels zijn van de meeste zorgverzekeraars de premies bekend. De goedkoopste basisverzekering is tot op heden Univé met een maandpremie van €92,50.



Naast deze maatregel zijn er op zorggebied nog een aantal andere maatregelen overeen gekomen in het Vijfpartijenakkoord:

  • Er komt een eigen bijdrage van 7,50 euro per dag dat je in het ziekenhuis ligt
  • Als je een gehoorapparaat nodig hebt geldt daar een eigen bijdrage van 25 procent
  • De eigen bijdrage voor de GGZ wordt gedeeltelijk teruggedraaid
  • De rollator verdwijnt uit het basispakket
  • Onderzoek norminkomens medisch specialisten
  • Vermogensinkomensbijtelling van 8 naar 12 procent
  • 150 miljoen euro minder bezuinigingen op PGB

Wijzigingen zorgverzekering 2014

Elk jaar kan de overheid het basispakket van de zorgverzekering aanpassen. Zo probeert de overheid de zorgkosten te beheersen. Vanwege de huidige economische situatie zijn er al diverse beperkingen en wijzigingen van het basispakket gepubliceerd. De wijzingen voor het basispakket 2013 zijn nog niet definitief. Ieder jaar worden deze rond Prinsjesdag bekend.
De belangrijkste zorg zoals een bezoek aan de huisarts of geneesmiddelen zullen niet wijzigen. Ook mondzorg voor kinderen onder de 18 jaar zal niet wijzigen.

Overstappen zorgverzekering 2014

Je kunt nu nog niet wisselen van zorgverzekering. Je kunt je zorgverzekering normaal gesproken alleen per 1 januari opzeggen. Rond half november 2012 moet je zorgverzekeraar je een nieuw aanbod doen voor je zorgverzekering in 2013. Je kunt dan zien of de aanvullende verzekering de kosten zal vergoeden en welke premie je dan gaat betalen. Wil je wisselen van zorgverzekering in 2014? Dan moet je dit voor 31 december 2012 

1 opmerking: